Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

Britanska mačka

2 posters

Go down  Sporočilo [Stran 1 od 1]

1Britanska mačka Empty Britanska mačka 22.08.09 14:04

Kop.

Kop.
Admin

Britanke so krepka, čvrsta pasma, ki še najbolj spominja na plišastega medvedka. Njen značaj je miren in tih, vendar so podobno kot pri drugih pasmah tudi med britankami najdejo živahnejše in mirnejše muce.

Kadar omenimo britanko, večina takoj pomisli na modro (sivo) barvo, vendar je pasma priznana v mnogih barvnih različicah in je kot večino mačjih pasem ne opredeljuje barva, temveč telesna struktura.

V času po drugi svetovni vojni je britanka delila usodo mnogih pasem in za njeno ohranitev je bilo potrebno križanje z drugimi pasmami, ki so prinesle svežo kri in pomagale zagotoviti njen stari izgled.

Vabimo vas, da preberete članek slovenske vzrediteljice britank.

Cena britanke je odvisna od njenega tipa (skladnosti s pasemskim standardom), barve in krvnih linij, ki se ponašajo z nazivi, kot so Grand Champion (GC), svetovni ali regionalni zmagovalci (NW ali RW), starši z nazivom "Distinguished Merit" (DM). Naziv DM samica pridobi, če pet njenih mladičev doseže naziv CFA grand champion/ grand premier ali DM. Samec pridobi naziv DM, če petnajst njegovih mladičev doseže naziv CFA grand champion/ grand premier ali DM.

Mladiči običajno lahko zapustijo svoj dom v starosti od 12 do 16 tednov. Po 12 tednih pri materi so mladiči cepljeni in razvijejo telesno in socialno stabilnost, ki jo bodo potrebovali pri selitvi v novo okolje. Da bi svoji novi muci zagotovili zdravo, dolgo in srečno življenje, svojega živega zaklada ne puščajte na prosto brez nadzora, ponudite praskalne površine (na primer plezalna drevesa, ki so na voljo v specializiranih trgovinah) in poskrbite za sterilizacijo.

VIR: http://www.macji-svet.org/britanka.html

https://kosmatinci.forumsl.net

2Britanska mačka Empty Re: Britanska mačka 22.08.09 14:04

Kop.

Kop.
Admin

Najljubša pasma mačk(:

https://kosmatinci.forumsl.net

3Britanska mačka Empty Re: Britanska mačka 12.11.09 16:15

BlackStar

BlackStar

Meni pa niso tako zelo lepe!!Drugače so vse živali lepe!

Sponsored contentNazaj na vrh  Sporočilo [Stran 1 od 1]

Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu