Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

 » Pasme » FCI 2 » Nemški bokser

Nemški bokser

2 posters

Go down  Sporočilo [Stran 1 od 1]

1Nemški bokser Empty Nemški bokser 22.08.09 9:01

Kop.

Kop.
Admin

Opis bokserja:

Domovina: Nemčija
Uporabnost: Bokserji so službeni in predvsem hišni psi
Velikost: Plečna višina samca znaša 57 do 63 cm, samice pa dosežejo plečno višino 53 in 59 cm
Dlaka: Bokser ima kratko, svetlečo in gladko dlako. Dlaka je lahko rumene do temno jelenje barve ali progasta, z belimi znamenji ali brez njih ter črno masko.
Nega: Da dlako ohranjamo v dobrem stanju, je potrebno občasno krtačenje z gumjasto ščetko - predvsem v obdobjih, ko pes menja dlako.
Značaj: Ta veseli, prijazni, spontani in inteligentni pes je dovzeten za učenje, radioveden, z dobrim darom dojemanja, čuječ, vihrav, nekompliciran, pošten, živahen in nenehno v gibanju ter zelo predan "svoji družini".
Šolanje in vzgoja: Pri bokserju moramo najprej nekoliko ukrotiti njegov vihravi in nebrzdani značaj (rad skače po ljudeh), kar pa pri tem inteligentnem in odkritosrčnem psu ne bi smelo delati težav. Bpkserji so zelo primerni za različne športe aktivnosti in so zaradi svoje dovzetnosti za učenje in inteligence dobri službeni psi.
Družabnost: Bokserji slovijo zaradi svojega odličnega razumevanja z otroki. V mladosti korektno socializiran pes naj tudi ne bi imel problemov v stiku z drugimi domačimi živalmi in pri druženju z drugimi psi. Bokserji so po naravi zelo prijazni in ljubeznivi psi, ki člane svoje družine vedno poskušajo zaščititi. Znane obiskovalce vihravo pozdravijo.
Gibanje: Bokserju poskusimo nuditi obilo možnosti za gibanje, le tako se počuti res v svojem elementu. Odrasle pse lahko pustimo teči ob kolesu, zelo radi se tudi igrajo in preganjajo z drugimi psi, v največje veselje pa jim je igranje z žogo s svojim gospodarjem!P.S.vir-http://www.pesjanar.si/forum/index.php/topic,245.0.html

https://kosmatinci.forumsl.net

2Nemški bokser Empty Re: Nemški bokser 22.08.09 9:01

Kop.

Kop.
Admin

Niso napačni psi Wink

https://kosmatinci.forumsl.net

3Nemški bokser Empty Re: Nemški bokser 22.08.09 10:25

Anja

Anja

Meni bo zunanjosti niso všeč, ampak karakter pa je super Very Happy Nala ima dosti takšnih prijateljev eden je celo bele barve Very Happy

http://Anchek.webs.com/

4Nemški bokser Empty Re: Nemški bokser 22.08.09 13:14

Kop.

Kop.
Admin

Bele?
Zihr je lep;D

https://kosmatinci.forumsl.net

Sponsored contentNazaj na vrh  Sporočilo [Stran 1 od 1]

 » Pasme » FCI 2 » Nemški bokser

Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu