Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

Zahodnivišavski beli terier

3 posters

Go down  Sporočilo [Stran 1 od 1]

LAL.

LAL.

Vzdevki -Westie (ali Westy)
-Višavc

pes ZAHODNOVIŠAVSKI BELI TERIER ali na kratko Westie je znan po svojem belem kužuhu in živahnem značaju. Prihaja iz Škotske, zato ni čudno, da so ga za svojo maskoto vzeli izdelovalci pravega škotskega viskija, Black & White in je zaščitni znak za pasjo hrano Cesar brand.

Ima temne globoke oči in prediren pogled. Njegovo majhno glavico krasita dva majhna pokončna ušesca. Običajno tehta od 7,5 do 10 kg in zraste do 28 cm. Za svojo velikost ima Westie nenavadno močne kosti in kompaktno telo.

Westie je plod nenavadnih okoliščin. Ustvarjen je bil iz bitij, za katere je včasih veljalo, da so neuporabni. Znano je namreč, da se občasno Cairn terierjem skotijo beli mladiči. Ti so veljali za nezaželjene in so jih po kotitvi ubili. V obupnem iskanju malega terierja, ki bi bil tako drugačen od drugih, so za poizkus vzeli enega od belih mladičev Cairn terierja. Ta se je očitno zelo dobro izkazal, saj so pričeli z načrtno vzrejo prav takih belih kužkov, iz katerih je nastal današnji Westie.

Westie je zelo inteligenten, včasih samosvoj, po Škotsko muhast. Pa vendar je v zadnjem času postal eden najpopularnejših pasem in družinski ljubljenček. Danes je to predvsem spremljevalec, daleč je že njegova lovska preteklost. Vendar se v njem še vedno pretaka lovska kri, saj je znan kot "odličen" preganjalec mačk.

Westie potrebuje dosledno vzgojo, znani so primeri, ko je zaradi nepravilne vzgoje v družini postal alfa prav Westie. Znan je po svoji pogumnosti, je nekoliko zadržan do tujcev. Njegovo neizmerno energijo lahko preusmerite tudi v kinološke športe. Westiji so dobri v agilitiju in tudi poslušnosti.

Opis: pasme-psi.com

Kop.

Kop.
Admin

Lepo od tebe, da si opisala to pasmo...

https://kosmatinci.forumsl.net

Petra

Petra

Danes sem ravno spoznala 5-mesečnega mladička te pasme. Je rodovniški ime mu je pa Dan. Je pravi cuker. Slikice lahko pričakujete ^^

Kop.

Kop.
Admin

Komaj čakam slikice;)

https://kosmatinci.forumsl.net

LAL.

LAL.

Ja jaz tudi! (: <33

Sponsored contentNazaj na vrh  Sporočilo [Stran 1 od 1]

Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu