Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

 » Mačke » Maine coon

Maine coon

Go down  Sporočilo [Stran 1 od 1]

1Maine coon Empty Maine coon 22.08.09 15:51

Anja

Anja

: Izvor te pasme še ni povsem pojasnjen, je pa ena najstarejših naravnihMaine coon Miha%20110 pasem živecih v severni Ameriki. Prvi primerki te muce so se pojavili v Novi Angliji. V državi Maine so jih poimenovali Maine Coon. Beseda Coon izvira od rakun, ker so sprva menili, da je križanec z rakunom. Obstaja več zgodb in teorij, ki pojasnjujejo, kako so nastale te lepe lepotice. Kljub biološkim nasprotovanjem, nekateri verjamejo, da Maine Coon izhaja iz napol divje domače mačke in Ameriškega racoona in od tod naj bi izhajalo ime. Poreklo pojasnjujejo tudi z košatostjo in dolžino. Nekateri trdijo, da je Marie Antoinette prinesla svojo muco v Ameriko, med Francosko revolucijo.
Najbolj verjetna pa je teza, da se je pasma izoblikovala naravno skozi stoletja, da izhaja z križanjem med zgodnimi angora mucami , ki so z ladjami in kitolovkami prispele v Ameriko in kratko odlakanimi domačimi mucami. Že leta 1861 jih zasledimo v pisanih dokumentih.

Opis: Pričakovati težo od 15 do 20 kg, kot nekdaj v divjini, je malo verjetno. V naravi so preživeli le največji, ki so ohranjali vrsto. Danes pa za njihov obstoj ni potrebna velikost, zato se je njihova teža hitro zmanjšala (genetsko se velikost lahko izredno hitro zmanjša, ce ni pogoj za preživetje).Danes dosežejo samci od 7-12 kg, le redki presežejo 12 kg Je velikan, ampak ne samo telesno, temveč v srcu in v duhu. Njihovi mladiči se razlikujejo od ostaMaine coon Yucatan%209.2.100lih muc v kar nekaj podrobnostih. So izredno močne in le redko kdaj mladiček ne preživi. Mladiči so napredni zaradi dejstva, ker je to naravna pasma in človek je še ni pokvaril za razliko od ostalih (Perzijka, siamka in ostali ).
Opazi se, da mladiči začnejo hoditi, plezati in odpirati oči, prej kot mladiči ostalih pasem. Izredno hitro rastejo in preseneča njihova velikost pri 4 mesecih. Hitra rast se ustavi okoli enega leta, vendar se Maine Coon razvija in raste do 3, oziroma nekateri tudi do 5 leta starosti, zato težko določimo starost, pri kateri je Maine Coon že popolnoma razvit.
Maine coon Div2

Obnašanje: Samci imajo izredno nežen in tih ton oglašanja in niso niMaine coon Coon3%20100č glasnejši od samic. Njihovo oglašanje je izredno tiho in ni neprijetno za ušesa, tudi v času parjenja in gonitve.Maine Coon je extremno inteligenten muc(dolgoleten razvoj v naravi). Ljubi človeško družbo in pozornost. Včasih pa se malo oddaljijo in si privoščijo mir. To zadnje moramo upoštevati, kot njihovo neodvisnost. So sladke, vdane, ljubeče in igrive muce.
Je dostojanstven muc in ne skače brezglavo po hiši, ne pleza po pohištvu in ostalih dragocenih stvareh. Kot mladiči, pa so radovedni in igrivi, z odraščanjem, pa postanejo plemeniti in vzvišeni.
Maine coon Div2
Maine coon Jucatann100Značaj: zelo inteligentne, plašno nezaupljive in tihe. Mladiče imajo le enkrat letno. So odlične matere in rade posvojijo tudi druge mladiče. Prijazne so z otroki in niso zahrbtne.
Maine coon Div2


Vir:
http://users.volja.net/mainecoon/content2.htm


Meni je ta pasme zelo všeč, imam mešanko med no, evo jo:

Maine coon Z9lAXri7RHeqxL3T.v

http://Anchek.webs.com/

Nazaj na vrh  Sporočilo [Stran 1 od 1]

 » Mačke » Maine coon

Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu